MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

AMERICA TOMORROW

Bij America Today staat verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. We zijn vastbesloten om weloverwogen te handelen. Maar ook op de juiste manier, zodat we Today zorg dragen voor Tomorrow. We streven er naar om alle nodige aandacht besteden aan onze medewerkers, onze klanten, aandeelhouders, leveranciers en hun personeel, het milieu en lokale gemeenschappen.

Image

ONZE KLEDING

Wij leveren hoogwaardige kwaliteit zodat je er anytime, anyplace en anywhere fantastisch uit kunt zien. Wij vinden het belangrijk dat we ook in de toekomst nog mooie producten kunnen blijven leveren. Daarom maken wij in 2015 een start met biologische katoen in onze collectie, dus blijf onze collectie checken voor de nieuwste sustainable updates.

Image

Productie

Wij streven naar duurzame productiemethoden. Zandstralen van jeans staan wij bijvoorbeeld niet toe. Onze kleding moet voldoen aan (wettelijke) richtlijnen op het gebied van gezondheid en veiligheid. Hieronder valt dat deze vrij is van schadelijke stoffen, die de zogenaamde REACH wetgeving in Europa verbiedt. Onze leveranciers zijn verplicht om aan deze wetgeving te voldoen. De controle op onze leveranciers doen wij vanaf 2015 in een aanvullend onafhankelijk testprogramma.

Materialen

Wij streven naar duurzame productiemethoden. Zandstralen van jeans staan wij bijvoorbeeld niet toe. Ook voeren wij geen PVC in onze kleding. De collectie van America Today wordt diervriendelijk geproduceerd. Het gebruik van dierenbont en dieronvriendelijk geproduceerd angora is verboden in de productie voor America Today. Het gebruik van veren en dons staan we toe mits er een verklaring van afkomst is afgegeven door de leverancier. Daar staat onder andere op waar het product precies vandaan komt en dat het diervriendelijk is gewonnen. Onze kleding moet voldoen aan (wettelijke) richtlijnen op het gebied van gezondheid en veiligheid. Hieronder valt dat deze vrij is van schadelijke stoffen, die de zogenaamde REACH wetgeving in Europa verbiedt. Onze leveranciers zijn verplicht om aan deze wetgeving te voldoen. De controle op onze leveranciers doen wij vanaf 2015 in een aanvullend onafhankelijk testprogramma.

Image

Tencel

Een van de materialen waar we erg fan van zijn is Tencel, ook wel bekend als Lyocell. Gemaakt van cellulose en daardoor 100% natuurlijk. Een van de grootste voordelen is de geweldige vocht regulerende eigenschap van Tencel.

Image

Inkoop

Wij hebben eigen inkoop kantoren op verschillende plekken in China die onze ogen en oren in de fabrieken zijn. Zij controleren continu onze productie zodat we de kwaliteit kunnen garanderen die wij nastreven voor onze klanten. Verder reizen inkoopteams uit Nederland 2x per jaar naar de productielanden en bezoeken daar de leveranciers en fabrieken. Met onze grootste leveranciers delen wij capaciteitsplannen, zodat zij zich voor kunnen bereiden op pieken en dalen in de productie van kleding en daarmee ook extreme arbeidstijden kunnen voorkomen. Door het aangaan van partnerships met leveranciers, stimuleert onze inkooppraktijk ontwikkeling en professionalisering bij leveranciers.

BSCI

In 2014 is America Today lid geworden van BSCI, het Business Social Compliance Initiative. Dit is een onafhankelijke internationale organisatie die arbeidsomstandigheden bij leveranciers controleert en verbetering door bijvoorbeeld trainingen beoogd. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met collega-bedrijven de toeleveringsketen kunnen verduurzamen. Voor onze leveranciers betekent ons lidmaatschap bij BSCI een eenduidige en herkenbare norm. In 2015 zullen we onze Code of Conduct updaten zodat hij nog beter aansluit op de vernieuwde Code of Conduct van BSCI. Voor meer informatie zie www.bsci-intl.org

 

In 2014 hebben we een start gemaakt met het auditen van onze leveranciers volgens de BSCI norm. Recentelijk heeft de BSCI Code of Conduct een aantal aanpassingen ondergaan en hebben wij daarom meer het accent gelegd op trainingen (zogenaamde capacity building) in plaats van op audits. Met de geactualiseerde BSCI Code of Conduct gaan wij in 2015 weer extra audits doen. Naleven van de America Today - en BSCI Code of Conduct en controle hierop gaat als volgt. We kopen direct in bij zelfstandige leveranciers en streven naar directe, intensieve en blijvende relaties met onze leveranciers. Om dat te bereiken doen we bewust eigen controles (audits) op arbeidsomstandigheden, die we aanvullen met onafhankelijke BSCI audits.

HET BEDRIJF

In 2014 heeft America Today een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen dat energielabel klasse A heeft. Het heeft een inrichting die hoofdzakelijk uit hergebruikt en gerecycled materiaal bestaat. In onze winkels maken we er ook een sport van om zoveel mogelijk te recyclen. Wij houden van de authentieke stijl van gebruikte vloerkleden en de geschiedenis van een oude leren bank.

Image

Winkels

Met betrekking tot energieverbruik en CO2 uitstoot streeft America Today naar structurele vermindering en hergebruik. Dat doen we met gerichte acties, zoals de inzet van energiezuinige LED-verlichting bij onderhoud en bouw van winkels. In 2015 installeren we daarnaast overal “slimme meters” om inefficiënties op te kunnen sporen en verdere acties te definiëren.

HQ

Op het hoofdkantoor zijn veel materialen hergebruikt. De deuren en vloerkleden zijn bijvoorbeeld gewoon tweede hands, of previously loved in vaktermen. Dat heeft soms nadelen in de vorm van ietwat korte deuren.

Mensen

Wij proberen niet alleen het leven van onze eigen werknemers beter te maken maar ook dat van anderen. Bijvoorbeeld door het steunen van stichting Dorcas, een internationale hulp en ontwikkelingsorganisatie.

Image

NEXT UP

Verantwoord Ondernemen is een vast onderdeel van de bedrijfsvoering van America Today. Wij ontvangen graag feedback van onze klanten en staan open voor vragen en opmerkingen over ons beleid via de klantenservice. In 2015 zullen we aanvullingen blijven doen op ons beleid en deze communiceren.