AMERICAN ICONS

We hebben 25 AMERICAN ICONS speciaal geselecteerd voor jou. Dit zijn items waar we trots op zijn!. Items die onze roots vormen. Iedere maand lichten we een nieuwe American Icon uit.

Image

Met trots presenteren we de AMERICAN ICONS in onze stores en online!

Al sinds 1989 vertalen we de all American campus lifestyle naar een breed assortiment van hele relaxte basics, accessoires en college-klassiekers zoals de jeans, T-shirts, sweats, jogging pants en hoodies. Deze items vormen de roots van America Today; je kunt ze altijd bij ons vinden en ze zijn iconisch voor ons merk en de American lifestyle. 

Inmiddels zijn deze items uitgegroeid tot dé AMERICAN ICONS en presenteren we onze pronkstukken graag weer aan je, zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen. In totaal hebben we 25 AMERICAN ICONS geselecteerd die we iedere maand voor je uitlichten en vertellen we je meer over de herkomst van iedere icon. 

We trappen af met een all time classic; de Converse All Stars!

 

AMERICAN ICONS: CONVERSE ALL STARS

Converse Chuck Taylor All Star, voor jou de All Stars. Of converses, chucks, cons of stars. Je mag ze noemen hoe jij het wil, we hebben het over dezelfde klassieker. Toch is het originele ontwerp uit 1917 toch een tikkeltje anders dan nu. En dan maar te zwijgen over de gigantische keuze uit heel veel kleuren en materialen. Een groot voordeel is dat de schoen nog steeds unisex is gebleven en dat je dus alleen je maat hoeft te kiezen. 


Verkrijgbaar in veel te veel kleuren en materialen en natuurlijk als hoog of als laag model. Het voordeel blijft dat het een unisex model is en dat je dus alleen je maat hoeft te kiezen.

SEE ALL STARS >> >

Image

HIGH ALL STARS

 

 Chuck Taylor, begonnen als verkoper van deze schoenen toen hij zelf nog speelde bij een door de Converse Company gesponserde basketbalploeg. We know, andere tijden. Maar onder het motto "ik heb heb ze zelf ook" verkocht hij ze en gaf tussendoor nog wat tips aan Converse hoe de schoen verbeterd kon worden. Daardoor kreeg Chuck in de loop van tijd zijn eigen badge op deze schoen en werd de schoen zelfs naar hem vernoemd. Luckyyy. Gelukkig heeft niet het hele team destijd bijgedragen aan het ontwerp! Daarom heeft de hoge, originele schoen, nog diezelfde patch.

ALL STARS HIGH >>  >

 

LOW ALL STARS

 

In 1957 werd de lage All Star geintroduceerd. Officieel modelletje oxford, maar als je daar naar vraagt in de winkels heb je kans dat ze je niet begrijpen. Desondanks is deze wel uitgegroeid tot het meest populaire model! Wit, zwart of toch liever iets kleurrijkers?

 

 ALL STARS LOW >>  >