Ruilen en Retourneren

We zouden heel graag willen dat al onze producten voldoen aan je verwachtingen, maar dat is helaas onmogelijk. Soms zit het artikel niet lekker, soms valt het 'live' gewoon tegen, of misschien zit je even krap bij kas. Ruilen & retourneren hoort nu eenmaal bij shoppen. Wij respecteren je besluit en hopen dat we je met een ander artikel wel blij (hebben) kunnen maken.

Uiteraard hebben we ook het proces van retourneren zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Je kunt je producten heel gemakkelijk terugsturen voor € 1,95 via een DPD Pickup Parcelshop of kosteloos ruilen of terugsturen via de America Today stores. Hieronder staan de voorwaarden en verschillende mogelijkheden

 

VOORWAARDEN RUILEN & RETOURNEREN

Wat zijn de voorwaarden om te retourneren?

 Je hebt het recht om zonder reden en binnen 30 dagen na de dag waarop je alle artikelen uit jouw bestelling hebt ontvangen van de aankoop van een of meerdere artikelen af te zien (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet.

Wanneer je van een aankoop af wilt zien, dien je dit binnen 30 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan America Today te laten weten. Het heeft onze voorkeur als je hiervoor het bijgeleverde retourformulier gebruikt en deze samen met de niet-gewenste artikelen binnen 30 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan ons retourneert.

Je kan ook op iedere andere wijze binnen 30 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan America Today laten weten van de aankoop af te zien (bijvoorbeeld per post of e-mail). Hiervoor kun je gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht. Je dient dan de niet-gewenste artikelen binnen 14 dagen nadat je van de aankoop hebt afgezien aan America Today te retourneren. Stuur het ingevulde retourformulier mee zodat wij alle gegevens hebben om jouw retour zo snel mogelijk te verwerken.

Via de webshop kan je artikelen alleen retourneren, niet ruilen. Je kan natuurlijk wel een nieuwe bestelling plaatsen als je een ander artikel wenst te ontvangen. Producten die je via onze webshop hebt besteld, kun je wel bij een van de America Today stores ruilen en/of retourneren.

Artikelen die in de webshop van Wehkamp zijn gekocht, kunnen alleen via Wehkamp worden geruild of geretourneerd.

 Welke artikelen kan ik ruilen & retourneren?

Je kunt een artikel alleen ruilen & retourneren als:

  • het artikel compleet is, en
  • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat met aangehecht prijskaartje en originele verpakking.

Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

 

RETOURNEREN NAAR DE WEBSHOP VOOR € 1,95

Je kunt producten retourneren naar de America Today webshop. Je betaalt dan een bijdrage in de retourkosten van € 1,95. Stuur een email naar service@america-today.com om de retour aan te melden, vul bij voorkeur het retourformulier in en verpak dit samen met de producten in de originele verzendzak of doos. Je ontvangt een mail met het retourlabel per mail. Het pakket verstuur je via een DPD Pickup Parcelshop punt. America Today streeft ernaar om terugbetalingen binnen zeven werkdagen na het retourneren van de producten naar de webshop af te handelen. Deze tijd omvat het verzenden en verwerken van het pakket, het controleren van het pakket en het terugstorten van het bedrag.

 

RUILEN EN RETOURNEREN BIJ EEN AMERICA TODAY STORE VOOR € 0,00

Via de webshop aangeschafte producten kun je gratis in een America Today store ruilen en retourneren met de retourstrook. Je krijgt dan direct het aankoopbedrag terug en je betaalt geen bijdrage in de retourkosten. Kijk bij customer service voor een store bij jou in de buurt. Vergeet de retourstrook niet mee te nemen, want dit is je aankoopbewijs. Zonder retourstrook kan de store je producten niet terugsturen naar de webshop.

Actieproducten en afgeprijsde producten uit de webshop kunnen binnen dertig dagen na bestelling, met aangehecht prijskaartje geretourneerd worden naar de webshop.

 

BESCHADIGD OF VERKEERD GELEVERD PRODUCT

We vinden het erg vervelend als je een beschadigd of verkeerd geleverd product van ons hebt ontvangen. Om je klacht snel te kunnen afhandelen, verzoeken we je om het artikel direct naar ons terug te sturen. Een speciale afdeling neemt je klacht in behandeling.

Schrijf je klacht op het retourformulier en retourneer dit formulier samen met het product naar de webshop. De klacht zal binnen veertien dagen afgehandeld worden. Is de klacht gegrond, dan betalen wij het aankoopbedrag inclusief verzendkosten terug. De standaard bijdrage in retourkosten bij retourneren naar de webshop wordt uiteraard niet in rekening gebracht. Indien er vragen zijn naar aanleiding van je klacht, verwijzen wij naar de stores.

Wanneer je het retourformulier kwijt bent, neem dan contact op met onze customer service.